В редовното време двубоят завърши 2:2, но при дузпите с 4:2 се наложи отборът от Втора лига. Тази Втора лига съответства на четвърто ниво във футболната карта на Англия (Висша Лига, Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2). Така тимът на Рой Ходжсън се прости с шансовете да прибави към колекцията си може би най-достъпния турнир, който можеше да атакува този сезон.

Двубоят започна добре за домакините. Въпреки слабото си представяне през първото полувреме, те водеха с 1:0 след гол на Милан Йованович. "Обущарите" както са популярни Нортхемптън не се предадоха и изравниха в средата на второто полувреме. Кевин Торнтън намери Били МакКей и той без проблеми намери вратата от близко разстояние, предаде ТопСпорт.

Двубоят завърши при този резултат в редовното време. С началото на продълженията, гостите пак поведоха. Те взривиха своите фенове на "Анфийлд", след като Майкъл Якобс реализира за 2:1.

Броени минути преди края на второто продължение, Ливърпул изравни. Давид Нгог реализира за 2:2 с глава. При последвалите дузпи обаче тъкмо намиращият се в прекрасна форма Давид Нгог пропусна от бялата точка, а пропускът му бе последван от такъв и от Екълстоун от "червените".

Нортхемптън не сбъркаха от 11-те метра и заслужено спечелиха с 4:2. Повече от забавното е, че Нортхемптън даже не е сред водещите тимове в четвърта дивизия - тимът е едва 17-и от 24 отбора.

"Това е най-щастливият миг в историята на клуба ни," обясни президентът на Нортхемптън Дейвид Кардосо, който ще се прибере вкъщи с личната си кола.