Въпреки новината, че сдава кормилото на представителния тим на помощника си Неделчо Метушев, Зума ще продължи да изпълнява функциите си, докато не станат ясни плановете за преглед, лечение и процедури на болните му колена.

Зума сдава треньорския пост в Локо Пловдив

Същите ще се извършат в елитни клиники и при доказани специалисти, което на практика задължава легендарната осмица да избира между треньорския пост на Лаута и собственосто си здраве.

За оттеглянето на Бонев е станало дума още на тренировката преди три дни, когато лично той е уведомил футболистите в съблекалнята на Лаута. Въпреки това, легендата ще остане на пост в Локомотив, като по всяка вероятност ще остане на настоящия си такъв като главен мениджър.

Ръководството и президента Константин Динев все още не са потвърдили новината в официалния клубен сайт, както и не са заявили позиция относно треньорския пост след предстоящия мач на Лаута. Липсата на позиция позволява на различни медии да спекулират с името на новия старши-треньор, като се споменава дори и името на изгонения от Литекс и националния отбор Станимир Стоилов.