Това е трета поредна загуба от "гражданите" за водения от Карло Анчелоти отбор. През първото полувреме двата отбора играха доста предпазливо и сигурно в отбрана.

Единствената по-опасна ситуация бе в 28-та минута пред вратата на "гражданите", когато след центриране в наказателното поле на Манчестър Бранислав Иванович засече топката с глава, но тя срещна напречната греда, а при добавката на сърбина Джо Харт спаси.

В 43-та минута Есиен имаше добър шанс, след като стреля силно от около 20 метра, но топката мина над вратата на Сити. Победното попадение в срещата падна в 59-та минута, когато Яя Туре подаде към Карлос Тевес, който пое топката от около централната линия и направи отличен пробив, стигна до наказателното поле на Челси, след което залъга защитниците на лондончани и стреля в долния десен ъгъл на безпомощния Чех.

Това е 25-ти гол за Тевес в последните му 29 мача във Висшата лига и общо 6-ти срещу Челси в последните му пет мача срещу лондончани. До края на мача футболистите на Челси изглеждаха доста безобидни за защитата на Манчестър Сити в опитите си да стигнат до изравнителен гол.

"Гражданите" се справиха отлично при балоните центрирания на лондончани. Манчестър Сити можеше да стигне до по-убедителна победа, но пропуски направиха Карлос Тевес и Емануел Адебайор.

Челси продължава да е лидер с 15 точки, а Арсенал и Манчестър Юнайтед са втори и трети с по 11, информира Гонг.