Авторът на 43 гола от дузпи в кариерата си се надява в сряда неговият тим да стигне до 11-метров наказателен удар и той да реализира попадение в най-престижния европейски турнир.

Иванков заяви, че въобще няма да се притесни от освиркванията на 50 000 шотландски фенове на "Айброкс", ако се стигне до дузпа.

"Нека да свирят и да се опитват да ме разконцентрират. Аз съм свикнал да играя в Турция, където всеки стадион е като врящ котел. Не съм пропускал дузпа вече пет години и не смятам да правя това и в сряда. Заставал съм зад бялата точка за всички свои клубове през последните 11 години", сподели бившият страж на Левски.

Той подчерта, че единствените вратари в света, които имат повече голове от него, са реализирали повече от попаденията си от свободни удари.

"Рожерио Сени от Сао Паоло има 90 гола, от които само 36 са от дузпи. Същото е положението и с парагваеца Хосе Луис Чилаверт, който от преки свободни удари има 62 гола. Той е и единствения вратар, отбелязвал хеттрик. Нареждам се зад тях с 43 гола, всичките от дузпи, което ме прави най-резултатния вратар в европейската футболна история", допълни Иванков, цитиран от БГНЕС.