Той добави, че трябва да се започне от нулата и да се даде шанс на нови играчи. Лечков каза, че много талантливи хора не са успели да покажат своите възможности за сметка на други. Вицепрезидентът на футболната ни централа добави, че се радва на всички, които успяват да постигнат нещо.

- Г-н Лечков, като вицепрезидент на Българския футболен съюз как ще коментирате настоящата ситуация в националния отбор на страната?

- Засега резултати липсват и всеки един футболист и въобще служител, свързан с представителния състав ще трябва да дава всичко от себе си както за националния така и за клубния си тим.

- Присъстват ли в състава, към момента, т.нар. "необходими лидери"?

- Радвам се на успехите и на Мартин Петров и на Бербатов. На Христо Стоичков на времето не му вървеше играта в националния тим, но със съвместни усилия нещата се наредиха. Той беше голяма звезда. После стана най-голямата в Европа, благодарение на силните си изяви, както в клубния така и в националния отбор. Точно така се печели "Златна топка" и "Златна обувка".

- Съгласен ли сте с всеобщото мнение в Англия, а и в България, според което след отказването си от националния отбор Димитър Бербатов повиши многократно качеството на играта си, демонстрирано в Манчестър Юнайтед?

- Нормално е всеки футболист да играе добре за клубния си тим. Радвам се за този факт като българин, но всички ще бъдат много по–щастливи ако всеки един дава това което има като талант и за българския тим.

- Какво очаквате от дебюта на Лотар Матеус начело на отбора – срещу Уелс?

- Естествено се надявам на победа над Уелс. Трябва да се даде шанс на Лотар Матеус. Много хора се концентрират над личния живот, а не толкова над професионалните възможности, което е по-скоро неправилно.