Боси превърна историческото съкращение SPQR (от латинския израз Senatus Populusque Romanus - Сенатът и народът на Рим), който е част от емблемата на града, в обида към жителите на столицата на Италия.

В древността съкращението е символизирало двете класи - патриции и плебеи, съставлявали основата на римската държава. Сега лидерът на Северната лига перифразира SPQR в "Sono porci questi romani" (Свине са тези римляни).

"Възхищавам се на Боси заради неговата индивидуалност. Надявам се, че ще я засвидетелства като повтори това хубаво изявление за Рим и за римляните пред южния сектор на Олимпийския стадион (където по традиция стоят ултрасите на Рома) или пред Колизеума," заяви Тоти, цитиран от БТА>

Той отговори и на бившия играч на Лацио Паоло Ди Канио, който го нападна остро в телевизионно предаване като го обвини, че е егоист и не е истински лидер на тима.

"За да си оправдае телевизионния хонорар и да привлече внимание върху себе си той няма за какво друго да говори освен за мен. Той самият е експерт по клубни знамена и екипи, защото през кратката си кариера смени доста от тях и развя много знамена, и то не какви да е," бе отговорът на Франческо Тоти, който от детската футболна школа до капитанската лента е носил единствено цветовете на Рома.