"Порто няма да има трудности срещу ЦСКА. Може да има затруднения, ако играе лошо. Тогава може и да загуби, но играе ли както може, ще спечели", започна Жардел, цитиран от БЛИЦ.

"ЦСКА не атакува много и ще разчита на контраатаки. Порто е фаворит - само да не играе зле. Най-добрият им футболист е бразилецът Маркиньос. Притежава голяма бързина и техника. Той е атакуващ полузащитник, който играе главно в ляво, въпреки че може да бъде използван и като нападател", продължава Жардел, който твърди, че червените са уплашени от силата на Порто.

"ЦСКА знае, че ще играе срещу много силен отбор с голям международен опит. Атмосферата на стадиона ще е малко по-сложна, но няма да има нищо, с което Порто да не е свикнал и да е нещо необичайно за подобен тип мачове. Поредицата от победи на Порто също е източник на дисбаланс при тях", казва Жардел.

"На Спортинг ще му е по-трудно срещу Левски, защото българският отбор е в доста добро състояние и разполага с отлични футболисти. Един от тях – Гара Дембеле, е голмайстор не само в България, но и в Лига Европа", добавя бразилецът, който е играл в Спортинг и в Порто.

Той не пропуска да се похвали и с представянето си в Черно море.

"Бях близо до гол в последния мач", коментира Жардел и твърди, че работи по-здраво от всякога, за да вкара първо попадение с фланелката на варненци.