В Оксер двубоят протичаше под диктовката на "белия балет". "Кралският клуб" владееше топката, но не успяваше да материализира превъзходството си. От своя страна Оксер се защитаваше добре и на контра създаваше главоболия пред вратата на Икер Касияс.

Игуаин, Йозил и Ди Мария пропуснаха отлични възможности за гол, а Роналдо отново не можеше да намери ключа към вратата на съперника, въпреки безбройните си неуспешни опити за удари.

Най-опасното положение обаче бе за Оксер. В 79-та минута центриране на французите срещна главата на Пепе, от където топката се удари в гредата пред очите на Касияс.

Само две минути по-късно обаче, Реал вкара победния гол. Серхио Рамос пое топката, като останаха съмнения за игра с ръка, и центрира към Анхел Ди Мария. Той овладя майсторски, справи се с Педрети и хладнокръвно вкара във вратата на Сорин, за да донесе успеха на своя отбор.


На "Амстердам Арина" двубоят като цяло бе равностоен и равенството като че ли бе най-справедливият резултат. Аякс все пак показа повече класа в атака, но срещна трудности със защитата на "росонерите", които бяха доста опасни на контра.

Резултатът бе открит в 23-та минута, когато Луис Суарес нахлу отляво в наказателното поле и подаде към Мунир Ел Хамдауи. Той пое топката, обърна се и от границата на малкото наказателно поле вкара във вратата, въпреки че под рамката освен вратаря Абиати имаше още двама бранители в червено-черно.

В 37-та минута новата звезда на италианския гранд Златан Ибрахимович вкара за 1:1. В основата на гола бе Андре Пирло, който пусна великолепен пас от дълбочина за Кларънс Зеедорф. Извън наказателното поле холандецът продължи топката за Ибрахимович, който пое и без проблеми реализира за 1:1, което се оказа и крайният резултат в мача.

Реал е лидер в групата с 6 точки, пред Милан с 4, Аякс с 1 и Оксер без точков актив, предаде Гонг.