Под негово ръководство, "синьо-белите" стартираха със 6 поредни победи във вътрешното първенство, както и победа с 3:0 на старта на Лига Европа.

Тази вечер, Боаш ще изведе отбора си във втори мач от турнира, срещу ЦСКА в София. Преди срещата, той отговори на въпроси пред португалския "Журнал де Нотисиас", цитиран от Фокус.

- Какви са целите ви в мача с ЦСКА?

- Искаме да спечелим двата си мача през тази седмица, срещу ЦСКА и Гимарайш. Победа в България би ни дала допълнително самочувствие и ще помогне за сплотяването на колектива в този ранен етап от сезона. Също така, със 6 точки ще можем да се чувстваме доста по-комфортно за следващия мач в надпреварата, гостуването на Бешикташ.

- Ще променяте ли състава?

- Соуса ще играе със сигурност. Също така, може да се завърне и Фернандо. Родригес игра срещу Рапид и се представи добре. Той също най-вероятно ще попадне в стартовия състав.

- Кандидат ли е Порто за спечелването на Лига Европа?

- Рано е да се отговаря на този въпрос. Ние сме концентрирани и си знаем целите. Освен това, през пролетта ще се присъединят отборите отпаднали от Шампионската лига. За тях, този турнир може да се окаже последния шанс за изява. Има много време.

- Все още има такива, които не са напълно доволни от работата ви в Порто. Например, Мигел Соуса Таварес (португалски футболен специалист). Как ще отговорите на критиките?

- Лично, мен не ме засяга това. Критиците са там затова. Същото се говореше и по адрес на Жезуалдо Ферейра, Ко Адриансе, и дори Жозе Моуриньо. Много по-важно е това, което показваме на терена, отколкото някакви си мнения в медиите.