"Това е едно сериозно предизвикателство за мен. Пирин е клубът, който в продължение на години захранва българския футбол с футболисти. Когато говорим за лоби, може би имаме най-голямото лоби, тъй като 37-38 футболисти в момента излезли от Пирин играят в нашата "А" група, да не говорим за националите.

Пирин е меката на футбола в България и това е едно огромно предизвикателство за мен. Имам виждания и намерения по отношение на модерно развитие на клуба, които съм споделил с ръководството. Пирин си е Пирин и мисля, че ще постигнем успехи", коментира Емил Наков, цитиран от Novsport.

След като зае длъжността на изпълнителен директор в Пирин Емил Наков повече няма да бъде делегат на футболния съюз. В близките дни, когато е готов с програмата за развитието на клуба Наков възнамерява да проведе и среща с кмета на Благоевград Костадин Паскалев.

Най-късно пък до 72 часа на пресконференция Николай Галчев ще обяви, че прехвърля акциите си на сдружението "Бъдеще за Пирин", което ще придобие 53.5 % от капиталовия дял акции.