Пенев коментира и евентуалното пристигоане на националния селекционер Лотар Матеус в Ловеч за мача с варненци, предаде Фокус.

- Готов ли е Литекс за мача с Черно море?

- Мисля, че сме много добре подготвени. Проведохме пълноценни тренировки през седмицата. Имахме малко усложнения при Нифлор и Йеленкович, които се готвиха на облекчен режим. В момента обаче те са добре. Днес (б.а. вчера) всички бяха на линия. До мача има още време. Могат да настъпят някои промени в стартовия състав и групата.

- Имате ли цел да вземете определен брой точки до края на сезона?

- Аз съм максималист. И искам максимум точки. Не че не можем да загубим някъде. Досега вече изпуснахме четири точки заради това, че не вкарваме положенията си. Радващо е обаче, че създаваме такива. Рано или късно головете ще започнат да влизат. Дано по-скоро дойде момента, в който ще реализираме чистите ситуации.

- Това, че има играчи, които нямат минута при вас значи ли, че сте ги отписали от сметките си?

- Абсолютно всеки влиза в моите сметки, взависимост от противника, тактиката и идеята за водене на мача. На базата на това кои са във форма избирам групата за двубоя. Фактът, че някой е играл повече не му гарантира титулярно място. Никой не трябва да се отпуска, а всеки ден да тренира на върха на възможностите си. От работата му през седмицата си правя изводите дали мога да разчитам на него.

- Лотар Матеус по всяка вероятност ще наблюдава мача в Ловеч?

- Фактът, че селекционерът проявява интерес към нашия мач може да ни радва. Сигурен съм, че има какво да види и в нашия тим, и в този на гостите. Неговата визита няма да ме накара да правя промени в сравнение с това, което сме тренирали през седмицата.