Новината бе съобщена от мениджъра на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън на обичайната си пресконференция преди всеки кръг във Висшата лига на клубната база в Карингтън, информира Гонг.

Очаква се обаче, Рууни да бъде на линия за мача на националния отбор на Англия с Черна гора на 12 октомври. За Юнайтед острието може да се появи в игра четири дни след това в двубоя с Уест Бромич на "Олд Трафорд".

"Уейн тренира в четвъртък и очевидно иска да играе. Но трябва да се вземе предвид контузията в глезена, която го тормози от доста време. Трябва да сме абсолютно сигурни, че правим най-доброто за Рууни", заяви сър Алекс.

"По-добре е да почива този уикенд, а до следващия мач на Англия ще има още десет дни. Фабио Капело ще трябва да реши дали иска да разчита на Рууни. Но ние ще го оставим да почине още една седмица, за да сме сигурни, че след това ще е готов на 100 процента", каза още мениджърът на Юнайтед.

Рууни не е единствената въпросителна пред Фъргюсън. Специалистът призна, че трябва да прецени какво е състоянието на Рио Фърдинанд, Майкъл Карик и Андерсон, които играха срещу Валенсия в средата на седмица. Това бе първият им мач от много време насам заради лекуване на контузии.