В 22-та минута "миньорите" имаха чудесен шанс за гол, като след разбъркване в наказателно поле футболисти на Локо Пловдив на два пъти избиваха топката от голлинията.

В 33-та минута гостите от Пловдив поведоха в резултата след отлична солова акция на Христо Златински. След извеждащо подаване от дълбочина, той преодоля излезлия на границата на наказателното поле Иво Иванов и прати топката в мрежата за 1:0.

В началото на втората част "смърфовете" си усложниха положението, след като останаха с човек по-малко заради червен картон на Базил де Карвальо, който удари без топка противников футболист.

В 59-та минута Горан Янкович се възползва от центриране на Данчо Тодоров и с глава прати топката в долния десен ъгъл на разочаровалия в този мач Тодор Тодоров, съобщи Гонг. 

В 76-та минута Даниел Златков бе близо до гол, но изстрелът му срещна левия страничен стълб. Две минути по-късно обаче гостите отново излязоха напред в резултата. След перфектна контраатака, Драги Коцев изведе Здравко Лазаров сам срещу вратаря, а за опитния футболист не бе трудно да реализира.

Най-драматични бяха последните минути на мача, в които Миньор дори можеше да стигне до победата. В 89-та минута след центриране отдясно и грешка в отбраната на Локомотив, Румен Рангелов се възползва и от втория си опит реализира за 2:2.
 
В даденото от съдията продължение топката отново влезе в мрежата на пловдивчани, но страничният рефер вдигна своя флаг за засада.

В класирането Локо Пловдив е шести с 15 точки, а Миньор вече е 14-ти с 5.