След това поражение тимът на Рой Ходжсън остана в зоната на изпадащите, където през този сезон се намира за първи път от цели 26 години насам. Червените нямат победа в пети пореден мач и са на 18-о място във Висшата лига, със само точка повече от последния Уест Хем, съобщи Гонг.

Единствената шампионатна победа на Ливърпул през този сезон е със скромното 1:0 срещу Уест Бромич Албиън, а за 7 мача отборът от Града на Бийтълс е вкарал само 7 гола, но за сметка на това е получил 11 попадения.

В двубоя с Блекпул, Ходжсън заложи на състав: Рейна, Карагър, Кирякос, Джонсън, Шкъртел, Коул, Джерард, Поулсен, Мейрелеш, Кайт и Торес.

За да бъде още по-лош денят за привържениците на Ливърпул, Фернандо Торес се контузи за пореден път тази година още в седмата минута на срещата и принудително бе заменен от Давид Нгог. С това неприятностите за Ливърпул само започнаха, а до почивката новаците от Блекпул водеха с 0:2 на Анфийлд с голове на Чарли Адам в 29-ата от дузпа, отсъдена за нарушение на Глен Джонсън срещу Люк Варни и самия Варни, който се разписа в последните секунди на първата част.

Единственото попадение за мърсисайдците вкара "обичаен голмайстор" като Сотирис Кирякос, засякъл с глава центриране на капитана Стивън Джерард от пряк свободен удар.

В последните минути на срещата Ливърпул се опита да натисне противника си, но не стигна до нов гол и загуби с 1:2. За гостите от Блекпул титуляр бе игралият до лятото в ЦСКА Елиот Гранден, който бе заменен в 63-ата минута от Кийт Саутърн.