Преди няколко седмици Батков заяви, че според негова информация се разследват мачовете на "червените" с Базел и Динамо Москва в Лига Европа миналата година. По-късно на заседание на Изпълкома бе взето решение Батков да бъде поканен и да даде обяснения за думите си.

"Лично не съм получавал подобна покана от Изпълкома. Няма проблем да се видя с тях, ако имат желание. Естествено, че стоя зад думите си. Не върви да си измислям пободни сериозни неща", каза Батков на излизане от заседанието на ПФЛ.

Собственикът на "сините" коментира и решенията на лигата.

"Демонстрира се единство по двата големи въпроса. Единият е позицията по отношение на БФС за поемане все повече функции по администриране на първенството, което е нормално.

Вторият е въпроса за колективната продажба на телевизионните права, които ние клубовете притежаваме. Категорично поставяме въпроса за всякакви видове залагания да има отчисления от приходите, които да подпомагат бюджетите на клубовете. Гигов си оттегли кандидатурата, защото нямаме гаранции, че ще администрираме първенството. Това не е добре, тъй като той е от хората дали най-много на футбола", заяви Батков, цитиран от Гонг.