Причината за отпадането и на двамата е една и съща- мускулни проблеми. Матеус обаче не уточни дали ги освобождава от лагера или те ще останат с надежда да играят във втората среща срещу Саудитска Арабия на 12-и октомври в Истанбул.

"Въпреки това и с наличните футболисти мисля, че можем да спечелим. Но за да го спечелим, трябва да разчитаме само на футболисти, които са на 100 % готови. Виждам, че атмосферата в отбора е много добра. И утре ще заминем за Уелс с убеждението, че можем да спечелим.

Има проблеми, но те могат да се решават. С този отбор можем да реагираме на всяка ситуация както кадрово, така и тактически. Съжалявам за контузиите на Минев и Миланов, но те са част от футбола. И работата на треньора е да решава тези проблеми. Но съм доволен, че атмосферата е позитивна".

Лотар Матеус заяви, че вече има идеи как ще изглежда българския национален отбор за петъчната среща. Той обаче отчете някои специфики, с които няма как да не се съобразим.

"Първо- някои от футболистите пристигнаха днес. Домовчийски дори още не е пристигнал. Снощи двама футболисти играха мачове за клубните си отбори, а това пречи на подготовката. Днес те не тренират, утре отборът пътува. В деня преди мача пък няма как да тренират на пълни обороти. А в петък вече всички трябва да функционират идеално", допълни Матеус.

Мачът е от 21.30 часа в Кардиф и е трети за българите след две загуби и нито един отбелязан гол.