"Нека да уточним, аз не съм напуснал Литекс по собствено желание, а бях уволнен", започна разговорът на специалиста с нашата медия.

"Преговарях с няколко български клуба, предпочитам да не им споменавам имената, но само до толкова. Още не съм получил предложение, което да ме задоволява, и това е причината да съм без работа в момента. Аз обаче не бързам за никъде".

"Не искам да коментирам нищо, което се случва в бившия ми клуб Литекс, не съм близо до отбора и няма да е коректно да изказвам мнение за представянето на клуба. Аз направих каквото можах в Ловеч, спечелихме титлата".

Екс-мениджърът на шотландския Хартс и литовските Каунас и Шилуте коментира и възможността да поеме "червения клуб", който в момента е разтърсван от сериозна игрова и финанзова криза, под ръководството на македонския анонимник Гьоре Йовановски.

"Вижте, не искам да се предлагам на ЦСКА, те си имат ръководство, което може да прецени, дали да се свърже с мен или не, ако им се наложи. Аз съм бил треньор и играч в този клуб и за мен ще бъде голяма част, ако мога да го ръководя. Ако хората от клуба преценят, че мога да им свърша работа, ще ми звъннат. Това си е обаче тяхна преценка, не искам да излезе така, че се предлагам на ЦСКА".

"Дали бих се върнал в Литва? Там нещата доста се попромениха в последно време, финансовата криза ги удари доста, така че не смятам, че към този момент бих поел тамошен клуб", завърши интервюто си Ангел Червенков.