Той добави, че се радва на постигнатата победа и се надява се неговата Франция да продължава все така. Ето какво каза още той пред "TF1":

- Г-н Блан, коментара ви за мача срещу Румъния?

- Играхме добре през второто полувреме, но трябва да призная, че двубоя бе много труден. Румънците бяха много добре организиран отбор. Изчакваха ни и не поемаха излишни рискове. Но ако трябва да анализирам мача като цяло, смятам, че всеки футболен фен трябва да е удовлетворен от това, което видя на стадиона.

- Как ще коментирате ситуацията при гола на Лоик Реми?

- Стори ми се, че не е засада, но може и да греша. Дори да е имало засада грешки във футбола стават. Ако наистина и имало засада жалко, че сме победили така, но аз мисля, че заслужавахме победата.

- С какво надиграхте отбора на Румъния?

-Двубоят се реши в последните 15 минути. Ние стояхме по-добре и физически и психически. Успехът бе задължителен. От друга страна румънците се умориха и отпаднаха. Също така смените раздвижиха много нашия отбор. Този път резервите се отплатиха за шанса, но друг път не го правят.

- Ще продължите ли да налагате нови лица в националния отбор?

- Да, разбира се! Това е хубаво нещо. Младите трябва да се научат на отговорност. Ще ви дам пример с Пайет. Той се справя отлично, завърши Блан цитиран от Фокус.