Българската звезда започна фантастично сезона си в Английската висша лига, където отбеляза шест гола в първите си седем мача. Бившият български национал дойде на "Олд Трафорд" през 2008 година от Тотнъм, но все още трябва да оправдае очакванията към него.

Зума също ще пробва да върне Бербо в националния

Сега обаче Бербо подкрепи надеждите, които Сър Алекс му влагаше и намери самочувствието си.

"Поговорихме си с него в началото на сезона. Казах му: 'Виж, само ти можеш да разрешиш този проблем. Ти си този, който контролира нещата. Имаш невероятни способности и просто трябва да го осъзнаеш и да се възползваш от таланта си. Ние сме тук, за да те подкрепяме'.

И тогава той започна сезона по фантастичен начин. Без съмнение, Димитър е нашият звезден нападател", заяви Фърги, цитиран от БГНЕС.

Според Сър Алекс почти всеки играч, който подпише с "червените дяволи" има нужда да се адаптира в клуба.

"Когато доведеш играч в Манчестър Юнайтед, не всеки може да се справи със ситуацията веднага. Не всички футболисти успяват да се събудят на следващия ден като играчи на клуба. Валенсия успя, но той е изключение. На другите им отнема време и Димитър беше един от тези играчи. Това просто е факт. Никой никога не се е съмнявал в неговите качества, но това, което виждаме в момента е нападател със самочувствие и сигурност. Всички нападатели трябва да притежават тези две качества - самочувствие и сигурност. В момента Бербатов ги има и двете", заяви Фъргюсън.