Макриев откри резултата в 12-ата минута след много добра атака на Ашдод, подхваната от Моше Охайон. Той подаде на Макриев, който пък от 16 метра наказа вратаря на гостите Дор Давиди.

Попадението предизвика неподправена радост у националния селекционер на България Лотар Матеус, който присъства на мача. След гола на българина Матеус стана прав в официалната ложа и бурно аплодира изпълнението.

Матеус беше на стадиона в компанията на съпругата си Лили. В 26-ата минута играч от гостите от Беер Шева си отбеляза автогол и резултатът стана 2:0, но още до почивката с две точни попадения на Давид Ревиво се стигна до 2:2.

Играчите на Апоел (Беер Шева) стигнаха до пълен обрат в 70-ата минута с гол на резервата Лиор Асулин, който се появи на терена само две минути по-рано. В 92-ата минута обаче щурмът на домакините от Ашдод даде резултат и Йом Тов Верта изравни след подаване през центъра и грешка на бранителя на гостите Уилям Соареш.

Българският нападател Димитър Макриев се израдва бурно на гола и точно пред агитката на гостите. Реферът сметна това за провокация и му вдигна червен картон, но феновете вече бяха започнали да хвърлят предмети.

Един от тях секунди по-късно удари тъчрефера Орен Борнстейн, който падна на терена. Това принуди главният съдия Зив Адлер да прекрати мача секунди преди изтичането на допълнителното време, което му навлече протестите на играчите на домакините.