Головете за швейцарците отбелязаха Фрай, Инком и Капрал, а почетното попадение за домакините отбеляза Бориело.

Срещата започна с игрово преимущество за отбора на Базел. Гостите, които играеха със резервните си жълти екипи, разиграваха ниско по тревата и имаха предимство във владението на топката през първите минути от мача.

Швейцарците постепенно засилваха своя натиск и нанесоха своя удар в 11-ата минута. Хъгел намери с хубаво центриране Щрелер, който свали топката с глава на нахлуващия в наказателното поле Александър Фрай и последният реализира със плътен удар от около 15 метра в долния десен ъгъл на вратаря Лобонт.

Този гол стъписа домакините и в следващите десетина минути, отборът на Базел продължаваше да държи инициативата в двубоя. Момчетата на Клаудио Раниери все пак успяха да се върнат в мача в 21-ата минута. Перота изведе по великолепен начин Марко Бориело, който, останал сам срещу вратаря Констанцо, запази хладнокръвие и с техничен прехвърлящ удар успя да го преодолее.

Въпреки изравнителното попадение, "вълците" изоставаха в игрово отношение, докато играчите на Базел разиграваха спокойно и бяха по-настойчиви с опитите си да възстановят преднината си. Попадение на Фрай дори бе отменено поради засада.

Логичното се случи минута преди края на първото полувреме, когато Самюел Инком нахлу отдясно в наказателното поле и със свиреп удар разтреля вратаря на домакините за втори път от началото на срещата.

Второто полувеме започна с натиск на римляните. Футболистите на Рома отправиха няколко опасни удари към вратата на швейцарците, а в 57-мата минута изстрел на Касети по тревата срещна страничната греда на стража на гостите, след което Перота не съумя да реализира от добавката.

С всяка изминала минута домакините все повече приклещваха играчите в жълто в собствената им половина, но те бяха много добре групирани в защита и се отбраняваха самоотвержено.

До края на срещата италианците хвърлиха всички сили в атака. Клаудио Раниери пусна Хулио Баптиста на мястото на Перота, с цел да засили още повече нападението. Залисани в атака обаче, "вълците" оставиха много свободни пространства за футболистите на Базел, които във втората минута от даденото 3-минутно продължение успяха да изненадат домакините и да сложат точка на спора в този мач.

Кабрал от швейцарците направи великолепен пробив и след като навърза четирима защитници в червено, успя да отбележи невероятно попадение.

Така отборът на Базел спечели първата си победа в груповата фаза на Шампионската лига и се изкачи на трето място в класирането, докато Рома остана на дъното в Група Е с актив от 3 точки, съобщи Novsport.