На "Сан Сиро" в Милано "нерадзурите" напълно надиграха своите противници от Англия, но в края на срещата се отпуснаха и получиха три гола във вратата си.

Двубоят започна вихрено за италианците и само след 2 минути игра резултатът бе открит. След перфектна атака през центъра на терена, капитанът Хавиер Санети бе изведен на чиста позиция и с кинжален удар прати топката във вратата.

В 11-ата минута кошмарът за "шпорите" бе пълен. Интер получи правото да изпълни дузпа, а от игра бе изгонен Гомес. Наказателният удар бе превърнат в гол от голмайстора на отбора Самуел Ето'о.

Англичаните тъкмо бяха извадили топката от мрежата си и трябваше да го сторят отново. В 14-ата минута топката попадна в Деян Станкович, който с точен удар в долния ъгъл на вратата направи преднината на италианците класическа.

10 минути преди края на първата част Ето'о материализира нова добра атака и покачи на 4:0.

През втората част европейските клубни шампиони понамалиха темпото. Това позволи на "шпорите" да организират на свой ред няколко опасни атаки. Така се стигна до 52-ата минута, когато Гарет Бейл намали на 1:4.

В последните минути на срещата звездата на Тотнъм нанесе нов двоен удар на задрямалата защита на Интер, като по този начин реализира и своя хеттрик, предаде ТопСпорт.