За разлика от предишния мач в Лисабон сините няма да се окопават в защита, тъй като срещу Спортинг се видя, че това далеч не е най-добрият начин за противодействие.

Гонзо и Ясен обещаха на феновете да гледат открит и атакуващ футбол от Левски, но същото важи и за домакините, които нямат право на грешка след загубата от Спортинг у дома и равенството срещу Гент.

За българите на вратата като титуляр започва Божидар Митрев, а пред него карето в защита ще се състои от Мулдер, Милиев, Иванов и Минев. В средата на терена конците ще дърпат Сержиньо Грийн и новият капитан Владо Гаджев.

По крилата Левски ще разчита на Дани Младенов и Жоазиньо, които ще действат съответно отдясно и отляво на фланга. Повече от ясно е, че атаката ще се води от Гара Дембеле, който ще бъде подпомаган от Мариян Огнянов.

Големите фигури, които отсъстват от състава на Ясен Петров, са Христо Йовов и Дарко Тасевски. Двамата са контузени, като македонецът дори не попадна в групата. Вече не е изненада, че от нея отсъства и доскорошният капитан на сините Георги Петков. Неговото място е заето от Кирил Акалски.

В Лил контузени футболисти няма, което със сигурност радва наставника на французите Руди Гарсия. Специалистът ще заложи на най-доброто срещу Левски въпреки приказките и слуховете, че отборът е отписал Лига Европа.

Защитата на сините трябва да внимава много с нападателите на песовете в лицето на Cay и Жервинъо. Веселин Минев и Дьстли Мулдер ще берат много ядове, ако играят по начина, който демонстрираха в Лисабон, тъй като срещу тях ще са националите Кабайе и Азар.

C опазването на Гара Дембеле пък най-вероятно ще се заеме друг френски национал Адил Рами, който вече е в полезрението на гранда Милан, предаде Novsport.