Австрийците минават за другия аутсайдер в потока, като кризата в играта и резултатите на двата отбора е очевидна. Сблъсъкът е от 20:00 часа на националния стадион "Васил Левски".

Сектор ”Г” вдига България на бунт

Досега червените загубиха два пъти с по 0:1, като и срещу Бешикташ, и срещу Порто армейците се държаха достойно, но не успяха да си реализират положенията. Това е проблем и за виенчани.

Наставникът Гьоре Йовановски определи група от 20 човека за двубоя. От нея отпадна италианският защитник Фабрицио Грило, който е контузен. Мишел Платини също остана извън групата, заради грип.

Очаква се Сержанта да пусне като титуляр на левия бек лекуващия контузия доскоро Костадин Стоянов. Десен краен защитник ще е Йордан Минев, а в центъра на отбраната ще действат Виданов и Акуаро, които с всеки изминал мач подобряват синхрона помежду си.

В средата на терена ще излязат един до друг Тодор Янчев и Уилям Тиеро. Основните колебания на Йовановски са свързани с фланговите футболисти. При положение, че Коце Стоянов ще започне на левия бeк, по лявото крило не е изключено да видим Румен Трифонов, а Грегъри Нелсън да мине по дясното. Опции за там са още Спас Делев и Александър Тонев.

В предни позиции да отбележи така чакания гол отново ще се разчита на Килиан Шеридън. Ирландецът ще бъде подпомаган дейно от задна позиция от Маркинъос. Бразилецът ще изпълнява и всички по-опасни статични положения пред вратата на Рапид.

От своя страна наставникът на виенчани няма да може да използва най-опитния си играч и капитан на тима - немския халф Щефан Хофман, който е с хронична контузия. Въпреки това в предни позиции ще действа звездата на австрийците - таранът Ян Венегоор оф Хеселинк, информира Novsport.