Успехът изкачи "гробарите" начело във временното класиране, като единствено головата разлика дели двата големи съперника, тъй като и Партизан, и Звезда са с по 7 победи, равенство и загуба в актива си или по 22 точки всеки.

Партизан вече е с три поредни победи във вечното дерби и няма загуба в последните седем срещи между двата тима. Малко изненадващо, преди двубоя нямаше никакви инциденти из улиците на сръбската столица, и двете агитки се държаха приемливо и по време на срещата на стадиона. Полицията бе вдигната на крак много преди мача, а 10 хиляди представители на властта пазеха около 25-30 хиляди зрители.

Единственото попадение падна още в шестата минута на двубоя, а негов автор стана Морейра. "Гробарите" имаха инициативата от самото начало, и бързо се възползваха от преимуществото си, като Морейра реализира от десетина метра, след като получи добро подаване от Клео. Славолюб Джорджевич бе големият грешник, като върна необмислено една топка към вратаря си Стаменкович, и така предостави топката на Клео.

След този първи мач от деветия кръг в Сърбия, Партизан и Звезда са начело, пред Войводина и Рад.