Гостите имаха надмощие от самото начало на мача, като първото чисто положение се откри пред Педро в 36-та минута, когато той се озова сам очи в очи срещу Тони Доблас, но ударът му бе отразен и избит в корнер.

Две минути по-късно Меси подаде към Алвеш, който се озова сам срещу Доблас и се опита да го прехвърли, но изкара топката в аут. Барселона успя да поведе в резултата в 42-та минута, когато Вия изведе по чудесен начин Меси, който напредна и остана сам срещу Тони Доблас и с хубав удар под плонжа му прати топката в долния десен ъгъл на вратаря.

Второто полувреме започна много лошо за домакините, които останаха с човек по-малко на терена в 47-та минута, когато Понсио бе изгонен с директен червен картон за удар без топка в лицето на Даниел Алвеш.

Каталунците удвоиха своята преднина в 66-та минута, когато Меси разстреля Тони Доблас от около 11 метра за 0:2. Давид Вия изпусна куп положения през целия мач, като в 86-та минута нападателят на Барселона нацели и левия стълб на вратата на Доблас.

След тази победа Барселона вече има актив от 19 точки, а Сарагоса остава на последно място с 3 точки, съобщи Гонг.