Със спечелената точка възпитаниците на Красимир Балъков изместиха от второто място тима на Литекс поне до понеделник, когато шампионите приемат Левски. Съставът на Калиакра запазва 12-то си място.

Домакините от Калиакра първи успяха да реализират, но не и без помощта на вратаря на гостите Паскал Борел. Калиакра стигна до пряк свободен удар встрани от наказателното поле на гостите, а зад топката застана Кичуков. Капитанът на домакините центрира, но никой от играчите в пеналтерията не успя да играе с топката, която влетя в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

След гола на Калиакра гостите се опитаха бързо да върнат попадението, но това не се случи до края на първата част. Наставникът на домакините Тони Здравков трябваше да извърши и една принудителна смяна в 23-ата минута, след като Николай Петров бе ударен с топката в лицето и не успя да продължи срещата.

През втората част обаче, гостите от Бургас бяха далеч по-активният тим и логично стигнаха до изравнителен гол. Той дойде в 79-ата минута, а отново огромна вина за гола имаше противниковият вратар. След центриране от фаул, Господинов излезе неразчетено и не успя да боксира топката. Койта игра с глава и прати коженото кълбо в мрежата за 1:1.
 
Така футболистите на Черноморец предотвратиха поражението и вече в 11 кръга от началото на сезона нямат загуба. Тони Здравков пък записа второ равенство откакто пое Калиакра, след нулевия хикс с ЦСКА миналата седмица, предаде Гонг.