Президентът на БФС Борислав Михайлов и германският треньор са се разбрали да бъде назначена дясна ръка на селекционера за делата извън тренировъчната дейност. Фаворит №1 е именно Боримиров.

Той ще трябва да нарежда с какви съперници и за кога да бъдат организирани контролни срещи. Това няма да важи само за мъжкия ни национален отбор, а и за селекциите под него.

За гарнитурите под младежите дори може да бъде изработена схема, според която за дадена календарна година да трябва да бъдат изиграни точно определен брой мачове. Естествено, всички директорски разпореждания ще бъдат синхронизирани с изискванията на Матеус. Целта е да се формира дует, който да контролира националния отбор на България - от детско-юношеските гарнитури до мъжете.

След разговор с Матеус останалият от щаба на Станимир Стоилов Цанко Цветанов се е съгласил да продължи да работи в националния отбор. Цанко също говори майчиния език на Лотар, което е сериозен плюс.

Предстои Боби Михайлов и Матеус да обсъдят нови назначения в щаба на германеца. Има и голяма вероятност другият временен асистент Михаил Мадански също да се окаже постоянен. Всъщност шансът е равен на този България да спечели престижното домакинство на Евро 2013 за младежи до 21 години. Ако това се случи, нашите ще се класират директно за финалите. Тоест няма да играят квалификации, чиито дати могат да се препокриват с официалните мачове на мъжете, а само контроли. Тогава младежкият селекционер Мадански ще има значително повече свободно време. И ще може да е част и от щаба на Матеус.

Лотар е сред поддръжниците на теорията, че младежкият селекционер трябва да е в екипа на мъжкия, за да има максимално добра приемственост на идеи и кадри, предаде Novsport.