След изминалата скандална седмица в крайна сметка нападателят реши да продължи договора си с Юнайтед. Така, той отсвири умопомрачителното предложение на "гражданите".

"Небесносините" са предложили на английския национал при евентуален трансфер еднократната сума от 10 милиона лири, както и заплати на стойност 75 милиона лири. Рууни обаче, след драматични разговори със сър Алекс Фъргюсън и семейство Глейзър реши да остане на "Олд Трафорд" до 2015 година.

Източници на "Mirror" разкриват, че при "гражданите" нападателят е щял да прибира по 288000 лири седмица, или по 15 милиона на година. Изданието твърди, че не е имало срещи между Рууни и представители на Сити, тъй като правилата на ФА не разрешават това. От "Ийстлендс" са били сигурни обаче, че ще подпишат с английската звезда.

"Mirror" информира, че Джоел Глейзър е обърнал на 180 градуса развитието на цялата сага, с 30-минутен телефонен разговор в четвъртък вечер. В него, членът на семейството, собственик на Юнайтед, е уверил Рууни в развитието както на кариерата му, така и в бъдещето на отбора, информира Гонг.