Въпреки това проблеми в клуба не липсват. Според източник на "Тема Спорт" спортният директор Георги Иванов е в основата за изваждането на Георги Петков. Мениджърът на сините се съмнявал, че бившият капитан е ухо на Тодор Батков и снася информация от съблекалнята на адвоката, което никак не се нравело на Гонзо.

Не е тайна, че откакто стана директор, отношенията между Иванов и Петков са обтегнати. Гонзо планирал смяната на вратаря още след мача с Ред Бул Залцбург, който Левски загуби с 0:1 в края, а попадението дойде след изпълнение на тъч и комична изява на Петков.

По-интересни обаче са твърденията на нашия източник, че вратарят играе и основна роля за уволнението на бившия тандем в клуба Сираков - Стоилов. Подобно твърдение е логично, тъй като самият Тодор Батков призна, че една от причините да уволни дуото, е "разваленият климат в съблекалнята на отбора".

Намерихме и точните думи на адвоката, като в тях фигурира и името на Георги Петков:

"Една от причините да се разделя с тях (Стоилов и Сираков) е наскоро проведеният разговор с футболистите, в който те ме увериха, че скандалите в съблекалнята на тима между играчите в последно време взимат връх. А аз като собственик на клуба не можех да търпя подобна тягостна обстановка. Искам в отбора да играят футболисти като Георги Иванов, които да прескачат съперника и да не се крият. Прецених, че на отбора му липсва дух и не може само един Георги Петков да играе със сърце".

"Защо Гошо остана в Левски? Не помните ли, че искаше да играе в чужбина и до последно не желаеше да поднови договора си с отбора. Задавате ли си въпроса защо Петков подписа нов контракт, и то за колосална сума, едва когато бяха уволнени Стоилов и Сираков", разкри източник, пожелал анонимност.

Не е тайна, че Петков искаше да си тръгне от Левски през 2008 година, но вместо това след среща с Батков подписа доста солиден договор, който го направи най-скъпоплатения футболист в отбора. "Тема Спорт" дори писа, че в контракта на вратаря е заложена клауза, според която, докато е в Левски, всеки януари прибира сериозен финансов бонус (б.а. -говори се за сума от 30 хиляди лева) плюс редовната месечна заплата, предаде Novsport.