Сърбия бе наказана с два мача без публика и бе глобена със 120 000 евро за действията на сръбските хулигани в гостуването на Италия в европейска квалификация.

Наказанието обаче е ефективно само за следващия домакински мач на западните ни съседи със Северна Ирландия на 25 март, а наказанието за втори мач без публика ще влезе в сила при нова проява на сръбската агитка през следващите две години.

"Ние сме съгласни с решението в часта за даването на служебна победа на Италия. Останалата част от наказанието донякъде е очаквана, но като всичко стане официално ще вземем решение дали да обжалваме", заяви Караджич, малко преди да обяви официално, че все пак западните ни съседи за взели решение да обжалват.

От УЕФА потвърдиха официално наказанията, които бяха обявени по-рано от Италианската футболна федерация. Италия също бе наказана условно за един мач без публика и глобена със 100 000 евро.

Сърбия е глобена заради поведението на феновете, а Италия - заради лоша организация. Сръбските фенове освен това няма да имат право да купуват билети и да пътуват организирано за гостуванията на Сърбия до края на европейските квалификации за Евро 2012, съобщава сръбската преса, цитирана от БГНЕС.