По програма Ел Класико трябваше да се състои на 28 ноември, но тъй като тогава са изборите в Каталуния, полицията отказа да пази мача. От Реал заявиха като предпочитана друга дата 27 ноември, събота, но пък Барселона контрира, че ще има ден по-малко за почивка след Шампионската лига, съобщи Гонг.

"Нямам мнение, и дори да имам, то няма значение," отряза въпросите Моуриньо. "Ние играем така от началото на сезона. Играхме с Аякс в сряда, и след това в събота за първенство. Играхме в събота вечер за първенство, след това се прибрахме в три сутринта в Мадрид, а мачът ни с Милан бе във вторник. Не ме интересува, но виждам, че има проблем за съперника да играе в сряда и после в събота."

"Наистина, ние сме с една точка пред Барселона, и ако лигата свършваше днес, щяхме да сме шампиони. Тя обаче свършва през май и ще спечели най-добрият. Изиграли сме само осем мача, имаме още 30," припомни Жозе, за да покаже колко безсмислено е да се спори кога да е мачът.

Моуриньо похвали Кристиано Роналдо, и защити Карим Бензема от нападките, че не бележи достатъчно голове. Той коментира и темата с Ройстън Дренте, за когото Еркулес трябва да плати 2 милиона евро, ако иска да го пусне днес срещу Реал.

"Не става въпрос дали си струва да се платят тези два милиона. Договорите не са дали си струва или не си струва. Договорите или са подписани, или не са. И когато са подписани, трябва да се изпълняват. Ако там пише, че трябва да се платят два милиона, или се плащат, или той не играе. Няма място за обсъждане," категоричен бе португалецът.

За двубоя с Еркулес, Моуриньо обясни:

"Този мач е по-важен от следващия с Милан. В Шампионската лига сме с девет точки и можем да си позволим да загубим някоя точка, но не и в първенството. Няма да правя сериозни промени, отборът ще е почти същият, какъвто е бил и преди."