Участие в мача не взе българският капитан на домакините Стилиян Петров, който ще отсъства от терените през следващите три месеца заради неприятна контузия получена в миналия кръг на шампионата.

Първото полувреме на срещата премина изцяло под диктовката на Вила, но възпитаниците на Жерар Улие така и не успяха да сътворят 100-процентово голово положение най-вече заради факта, че се опитваха да преодолеят защитата на своите гости с дълги подавания и изсипани в наказателното поле топки.

През втората част домакините свалиха коженото кълбо на земята и започнаха да атакуват с повече фантазия. Съставът на Бирмингам обаче за пореден път доказа, че умее отлично да се защитава и не допусна гол в своята врата, макар в последната минута на редовните 90 и късметът да помогна на гостите.

Тогава английският национал Ашли Йънг преодоля своя бивш съотборник Лиъм Риджуел и стреля опасно към Бен Фостър, но дошлият от Манчестър Юнайтед страж бе спасен от сглобката на своята врата.

Така двата тима останаха съседи в класирането и след 10-ия кръг на шампионата, като Вила има в актива си 12 точки, а Бирмингам – с една по-малко.