За отбора на домакините това е втора поредна загуба след поражението с 2:1 от втородивизионния Аахен в турнира за Купата на Германия, предаде Novsport.

Мачът започна равностойно пред 20 300 зрители на стадион "Щадион ам Брушвег". През първото полувреме нямаше много интересни положение пред двете врати. Двата състава си размениха по няколко удара извън рамките на вратите.

В 26-та минута Марио Готце вкара за Дортмунд. Десет минути по-късно Лукас Бариос уцели гредата. Така полувремето завърши с преднина от един гол за гостите.

Втората част започна с дузпа за домакините. Още в 47-та минута правото да изпълни 11-метров наказателен удар получи Юген Полански, но той изпусна. Вратарят на Дортмунд успя да спаси удара на Полански.

В 67-та минута Лукас Бариос вкара за 2:0, като асистенцията беше на първия голмайстор Марио Готце. До края на срещата домакините не можаха да направят нищо повече за промяна на резултата и Дортмунд успяха да ги изпреварят на първото място с една точка. Майнц са с 24, докато Борусия вече имат 25.