По този начин Ливърпул се измъкна от зоната на изпадащите, в която се намираше след ужасното начало на сезона в Англия. Българският национал Мартин Петров остана извън групата на своя отбор Болтън. Причината е контузия на бързоногото крило, която го извади от сметките на Оуен Койл. В

се още не е ясно какъв е проблемът на Петров и колко време ще отсъства от терените. Единственото попадение в нача падна едва в 86-та минута.

Фернандо Торес намери чудесно Макси Родригес, който успя да преодолее стража на домакините. Още в началото на мача Фернандо Торес бе изведен добре от Стивън Джерард, но топката не се оплете в мрежата след удара.

Малко след това самият Джерард на два пъти излиза на добри позиции, но без резултат. Болтън също имаше своите шансове, които обаче не бяха реализирани с гол.

В 70-та минута Ливърпул успя да се справи с едно от по-сложните предизвикателства пред отбраната, когато Шкъртел се оказа на точното място, за да отрази удар към мрежата на тима.

Домакините имаха и претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. В крайна сметка последвалия натиск на "мърсисайдци" доведе до трите точки, благодарение на гола на Макси Рордигес.

Така Ливърпул вече в на 12-а позиция с 12 точки, колкото имат още четири тима, сред които е и Болтън.