"Гаучосите" се отказаха от срещата в Копенхаген, след като бе взето решение мачът да се проведе не в сряда, на 9 февруари, а ден по-рано (на 8 февруари), заради изисквания на националния тим на Дания.

Според аржентинската страна, футболистите им няма да имат време да се придвижат до Копенхаген и нормално да се подготвят за срещата, за разлика от играчите на Англия.

"Трите лъва" ще проведат приятелски двубой на 8 февруари, при това отново с Дания, но с друг съперник, който все още не е ясен. Аржентинците също няма да пропуснат датата, но ще използват 9 февруари за своята контрола. Сред вариантите пред "гаучосите" са Португалия, Нигерия или отбор от Близкия Изток.

"Мачът с Англия ще го изиграем, но по-късно. Ние имаме запланирани две срещи с този тим, едната от които е за август 2013 година на "Уембли", когато ще се честват 150 години ФА. Остана да намерим дупка за втория мач. За 8 февруари ни е трудно да съберем играчите, които се състезават в различни страни", сподели представителя на щаба на аржентинския тим – Гилермо Тофони, цитиран от Гонг.