БФС отказа контролна среща с Аржентина. Причината е космическата сума от близо 1,8 млн. евро, която трябваше да платим, за да видим космическите играчи на стадион "Васил Левски" в София на 9 февруари.

От аржентинската федерация са поискали 1,5 млн. евро, за да ни гостуват. Отделно да им бъдат подсигурени 40 самолетни билета за бизнес класа, които струват около 150 000 евро. С разходите по престоя им в луксозен хотел сумата щяла да приближи 1,8 млн.

Нещо повече - аржентинците са поискали те да държат изцяло телевизионните права за всички страни с изключение на България. Тоест на БФС му трябваше родна телевизия да извади близо 2 млн. евро за излъчването на спектакъла, за да се обезпечи довеждането у нас на Меси, Тевес, Игуаин и зетя на Марадона Агуеро.

Футболният съюз отхвърли и предложението на 9 февруари да играем контрола срещу Мексико в САЩ. Причината за това е убийственото пътуване, което трябваше да направят националите. И което в никакъв случай нямаше да се хареса и на клубните им отбори.

За варианта мач срещу "ацтеките" Лотар Матеус трябваше да поведе избраниците си към Америка в понеделник, 7 февруари. Да се съобразим с негативите заради часовата разлика. Да се играе на 9-и и тимът да се прибере в Европа чак в петък сутринта, 11 февруари.

БФС насочва търсенето си за съперник преди ключовата квалификация с Швейцария към европейски отбор. Най-вероятно нашите ще гостуват в по-топла страна, тъй като климатичните условия у нас през февруари ще бъдат лоши, съобщи Novsport.

Ръководството на БФС отказа контрола с Полша