Попаденията за баварците бяха дело на намиращия се в страхотна форма Марио Гомес. Нападателят се разписа на два пъти в 33-ата и 39-ата минута на срещата. Бориело намали четири минути след почивката. Резултатът бе изравнен от Де Роси в 80-ата минута, а точка на спора сложи Тоти, който се разписа от дузпа в 84-ата, взривяйки трибуните на "Стадио Олимпико" в Рим.

Първата голова възможност в срещата се откри пред домакините, когато в 3-ата минута Марко Бориело изпробва рефлекса на Крафт с удар от границата на наказателното поле, но стражът бе на мястото си и не позволи ранно откриване на резултата, информира Novsport.

Домакините бяха по-активни на терена през по-голямата част от първото полувреме. С пропуски се отличиха още Вучинич, Джереми Менес и Леандро Греко, който пробва своя мерник от далечна дистанция, но ударът му бе спасен без проблеми от Томас Крафт.

Гостите отвърнаха с няколко далечни удара на Демикелис, които обаче минаха встрани от вратата. Тимосчук и Мюлер също се опитаха да застрашат Хулио Серджо, но и техните изстрели бяха неточни. Така се стигна до 33-ата минута, когато Рибери изведе Гомес в наказателното поле на домакините и последният с премерен удар с десния крак от точката за изпълнение на дузпа прати топката долния ляв ъгъл на вратата на Рома.

Попадението даде импулс на гостуващия отбор и само шест минути по-късно, в 39-ата Гомес отново бе в прегръдките на своите съотборници. Голът падна след грешка в защитата на "римляните", от която се възползва Томас Мюлер. Той веднага изведе, нахлуващия отляво в наказателното поле, Гомес, който с удар с десния отново порази вратата на домакините.

"Вълците" започнаха още по-устремено втората част и Бориело върна едно попадение в самото начало на полувремето. След хубава контраатака в 49-ата минута, Менес проби отдясно и центрира към Бориело, който овладя топката и падна на тревата, въпреки това отигра топката и се разписа от близко разстояние.

Последваха тежки минути за Байерн, които правеха всичко възможно да удържат домакинския натиск. Десет минути преди края на срещата обаче, немците капитулираха. В 80-ата минута Де Роси засече центриране на Рийзе и разпечата за втори път вратата на гостите.

Четири минути по-късно драмата стана пълна, когато Томас Крафт събори Бориело в наказателното поле и реферът не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана "Принца на Рим" Франческо Тоти, който не разочарова феновете изпълнили трибуните на Олимпико и донесе така ценните три точки за Рома в този мач.

В другата среща от Група "Е" отборът на Базел се наложи като домакин над Клуж с 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Алмейрейреш в 14-ата минута на срещата. Нападателят се възползва от хубавото центриране на Инкоом, след което само отклони топката и зарадва фенове и съотборници.

Швейцарците не изпуснаха инициативата от първата до последната минута и закономерно се поздравиха с успех.

След изиграните срещи Байерн Мюнхен остава начело в група "Е" с 12 точки, следвани от Рома с 9. Базел имат актив от 6 точки, а на последното място в групата е Клуж с 3.