Почетният президент на "смърфовете" Христо Бонев и администраторът на пловдвичани Атанас Узунов преди минути влязоха в България от Турция през ГПП Капъ пуле-Капитан Андреево и веднага разкриха горещата вест.

"Старши треньорът на Бурсаспор Ертурул Саглам днес заяви пред електронните издания и тв медиите в Турция, че Карвальо им е трансферна цел номер едно. Не искам да давам подробности какво се случи при моето посещение в Турция заедно с Наско Узунов. Само ще ви кажа, че босовете на Бурсаспор до дни пристигат в България за да финализират преговорите с Карвальо със собственика на Локо Пловдив Коко Динев.

Не ме питайте за суми, няма да стане за 1,9 млн. евро, но пак ще бъде, ако стане, за над 1 млн. при положение, че двете страни си стиснат ръцете", заяви Христо Бонев.

"Да, признавам, че Карвальо е пред раздяла с Локо (Пд). Съмнявам се, че Бурсаспор ще изпусне нападателя в ръцете на Левски (Сф). Мога да си позволя за първи път да разкрия, че имаме договорка с Тодор Батков Карвальо да играе при тях, ако няма трансфер на Базил в чужбина", заяви Наско Узунов.

Двамата пратеници на Коко Динев в Турция разкриха също, че Локо (Пд) през зимата ще проведе 3 лагера в турските курорти Алания и Анталия. "Смърфовете" ще тренират на "Лаута" само в първата седмица след края на първенството.