Английският национал вкара от дузпа, след като за него това беше първи двубой след контузията в глезена и скандалите около новия му договор. Димитър Бербатов игра до 76-ата минута, предаде ТопСпорт. 

Сър Алекс доволен от смелия Рууни


Двубоят започна вихрено за гостите и още в самото начало съдията Масимо Бусака не отсъди дузпа за спъване отзад срещу Бербатов. В 7-ата пък негов удар с глава попадна право в ръцете на вратаря.

Първата сериозна възможност за домакините дойде в 16-ата минута. Кени Милър остана непокрит и с глава от малкия пеналт стреля покрай дясната греда на Ван дер Сар. Пет минути преди почивката пък Рууни отправи удар с глава, който срещна напречната греда.

Веднага след това Милър излезе сам срещу стража на Юнайтед и пропусна да даде аванс на отбора си преди почивката. След нея Юнайтед притисна здраво своя противник. А с пропуски се отчетоха Рууни и Бербо на няколко пъти.

Гостите държаха инициативата, докато Рейнджърс се групираше отлично в защита и действаше на контраатака. В крайна сметка обаче в предни позиции възпитаниците на Уолтър Смит не успяваха да направят нищо.

И така се стигна до 87-ата минута. Фабио се опита да овладее топката с глава, когато Нейсмит го изрита в лицето. Съдията не се поколеба и посочи бялата точка. А пък футболистът на Рейнджърс оспорваше явното си нарушение.

С тежката задача се нагърби Уейн Рууни. Нападателят беше непоколебим и преодоля МакГрегър за крайното 1:0. След като видя топката във врата, Рууни беше като обезумял в радостта си от гола, като беше посрещнат на терена от нахлул фен на Юнайтед.