Бившият страж на Левски направи отличен мач, като на няколко пъти показа класа и отрази опасни изстрели. Михайлов обаче нямаше какво да направи в 55-ата минута, когато Естебан Камбиасо вкара след зверски шут.

Мачът на "Джузепе Меаца" започна силно за домакините и още в третата минута Уесли Снайдер пропусна от стопроцентова ситуация. Холандецът засече центриране отдясно, но от три метра не успя да уцели вратата на Николай Михайлов.

Няколко минути по-късно Станкович пробва рефлексите на българина, но вратарят се справи. Отговорът на гостите дойде в 12-ата минута, когато Руис пропусна от отлична позиция, стреляйки в аут с глава.

Веднага след това футболистите на Интер стигнаха до свободен удар в близост до наказателното поле на гостите. Зад топката застана Снайдер, чийто изстрел спря в гредата.

До края на полувремето и двата тима имаха по още едно добро положение, но Камбиасо за Интер и Янсен от тима на Твенте не успяха да се разпишат.

Срещата бе решена през второто полувреме, когато падна и единственият гол в мача. Той дойде в 55-ата минута. След изпълнение на пряк свободен удар от страна на Уесли Снайдер, топката рикошира два пъти във футболисти на Твенте, преди да попадне в необезпокоявания Камбиасо, който с левия крак от въздуха прати топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата на Ники Михайлов.

В минутите след гола домакините имаха още две отлични ситуации, удари на Снайдер и Станкович не попаднаха в целта. В заключителните 15 минути на мача, гостите от Холандия опитаха да стигнат поне до точката, но нямаха шанс пред вратата на Кастелаци. На два пъти възпитаниците на Мишел Прюдом удариха гредите, но така и не стигнаха до гол, информира Гонг.