Причина за обидните квалификации от страна на журналиста Рики Даймън бе постъпката на Гришо на чалънджъра в Хелзинки. Припомняме ви, че след края на полуфиналния мач срещу Беранкис, загубен от хасковлията с 6-7 6-0 1-6, 19-годишният българин бутнал съдията на стола и му повишил тон.

Случката се е разиграла след края на двубоя пред погледа на фенове и някои от официалните лица на турнира.

"Димитров, какъв идиот", написа Рики Даймън в профила с в Twitter. Турсунов, който е голям приятел с Гришо, побърза да изкаже възмущението си от квалификацията на журналиста и отговори - "Странно е как репортер може да обижда тенисист и никой да не се оплаква от това".

"Надал никога не би бутнал съдия... нито ти би си позволил това", контрира журналиста.

"Ако стане подобно нещо ще видиш как PR мениджърът му ще задейства машината и ще се окаже, че Надал е бил прав. Сигурен съм, че не си присъствал на турнирите, когато Федерер не е бил №1 в ранглистата и не е имал спонсори, за които да се тревожи", отговори Турсунов, намеквайки за бурния нрав на Роджър Федерер в младежките му години.

"Надал не би направил подобно нещо, защото имиджа му ще пострада. Сети се какво стана със Серина. Нямаш представа кой какво би или не би направил. Всичко, което знаеш за тях, е от пресата. С колко от тях си си пил чая? Да правиш глупави постъпки не те прави глупав... Ти обиждаш интелигентността на човек без дори да го познаваш", написа още руснакът.

"Прав си. Бих казал, че това, което Димитров направи, е идиотска постъпка. Взимам си думите обратно за това, че е идиот", извини се Рики Даймън.

"Да пишеш негативни неща продава. Колкото по-скандално е, толкова по-добре. Ето затова спрях да чета преди много време. Но ако искаш да стане още по-скандално можеш да отидеш при Димитров и да му кажеш в лицето, че е идиот. Напиши ни какво се е случило. Със сигурност това ще продава още по-добре", добави Дмитрий Турсунов, цитиран от Tenniscafe.