Бербо не се бе разписвал в десет срещи, преди да избухне по време на мача с тима на Сам Алърдайс, което го нареди до легенди като Анди Коул и Алън Шиърър.

В обзора си на последните седем дни в европейския футбол, сайтът на УЕФА определя като най-добър отбор тима на Арис Солун, който спечели изненадващо снощи с 3:2 при гостуването на Атлетико Мадрид.

Страхотна атака на Новара пък доведе до най-добрия гол за последната седмица, според сайтът на европейската футболна централа. Лидерите от Новара вървяха уверено към загубата, тъй като изоставаха с 0:1 срещу втория Сиена в мач от Серия Б. В 93-та минута обаче, Филипо Поркари подаде топката наляво към Пабло Гонзалес, той си размени подавания с глава с Мануел Скавоне, а след това контролирайки кълбото на гърди, прати от воле топката на главата на Емануел Гилиоти, който се разписа.


Цитатът на седмицата е дело на Жозе Моуриньо. Той заяви след мача с Барселона и загубата с 0:5: "Загуба, да, унижение - не! Тази загуба бе заслужена, ние просто не бяхме достатъчно добри".

Египетският нападател на Аякс Мидо, който се разписа срещу ВВВ Венло при победата с 3:0 през миналия уикенд, влезе в хрониките, след като заяви: "Всеки път, когато играя за този клуб, аз давам 125 000% от себе си".

Наставникът на македонския ФК Вардар Георги Тодоровски пък даде много странна клетва преди мача с ФК Пелистер. Вардар, който е най-успешният македонски клуб, започна ужасно сезона и нямаше успех като гост. Преди съботното гостуване на ФК Пелистер той обеща на своите играчи, че ще върви пеш 180 километра обратно до Скопие, ако вземат трите точки. Неговият клуб спечели мача с 2:1, а наставникът заяви след двубоя: "Аз бях готов да си тръгна пеша веднага след мача, пък докъдето стигна. Казах това на играчите, но в последния момент те ме съжалиха и не ми позволиха да се прибирам по този начин у дома".