"След проведени дискусии между Висшата лига, официалните лица на мача и Манчестър Юнайтед бе решено реферът на срещата Питър Уолтън да инспектира терена този следобед. Той разговаря със служителите на стадиона, видя каква е ситуацията, но изрази сериозни притеснения, че състоянието на тревното покритие не позволява срещата да бъде проведена", пише в официалния сайт на Юнайтед.

От Блекпул излязоха по-рано днес с изявление, което гласеше: "Като следствие на скрежа през тази нощ, когато температурите паднаха до минус осем градуса, се появиха притеснения за някои участъци от терена на стадион "Блумфийлд Роуд". Скрежът доведе до това, че части от тревната покривка замръзнаха. Персоналът на стадион работи през цялата нощ и използва мощни духалки, за да стопи леда, но нещата стават все по-тежки. Всички в клуба ще продължават да работят, така че дългоочакваната среща с Манчестър Юнайтед да се състои".

Лидерът в Чемпиъншип Куинс Парк Рейнджърс също няма да играе този уикенд, тъй като теренът на Хъл Сити е напълно заледен. Срещата бе отложена по желание на "тигрите", така че това е третата отложена среща във втория английски ешелон от днес, след Нотингам Форест - Бристъл Сити и Портсмут - Бърнли.

Няма да се играят и мачовете Донкастър - Барнзли и Шефилд Юнайтед - Рединг.

Само 4 мача от Лига 1 ще се играят по програма този уикенд - на стадионите на Суиндън, Екзитър, Бристъл Роувърс и Брентфорд, както и само два в Лига 2 - на терените на Нортхямптън и Оксфорд.

Всички срещи в Шотландия през този уикенд бяха отложени, заради времето, единствено може да се играе двубоя от Втора дивизия Алоа Атлетик - Питърхед, предаде Гонг.

Сайтът на УЕФА хвали Димитър Бербатов