Срещата се игра на стадион "Уайт Харт Лейн", а "червените дяволи" трябваше да доиграят мача с човек по-малко, след като Рафаел си изкара втори жълт картон в 74-ата минута.

Бившият български национал Димитър Бербатов започна мача като титуляр, но не се запомни с нищо, освен с едно хубаво извеждащо подаване за Руни още във 2-та минута. Бербо остана на терена до 78-ата минута, когато бе заменен от мексиканския национал Хавиер Ернандес – Чичарито, предаде Novsport.

Двубоят започна със страхотна възможност за гостите, след като Бербатов изведе Руни в наказателното, ала изстрелът с десния крак на англичанина бе изключително неточен и излезе в аут.

Последваха неуспешни удари на Ван дер Ваарт и Руни, а в 9-та минута пред "шпорите" се откри страхотна възможност за откриване на резултата, след като Хътън центрира по земя отдясно, Крауч изпревари Фърдинанд и засече с десния крак, но на сантиметри покрай лявата греда на стража на Юнайтед.

След началните десетина минути "шпорите" натиснаха своя съперник, ала с пропуски се отличиха Доусън, Ленън и Паласиос. Най-активен за "червените дяволи" пък бе Уейн Руни, но и неговите удари не можеха да поразят целта, след като Гомеш направи няколко страхотни спасявания.

Бившият български национал Димитър Бербатов пък изглеждаше сериозно изолиран от ставащото на терена, въпреки че полагаше огромни усилия да помага на своите съотборници в атака. До края на полувремето гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част стартира с няколко опасни акции на Юнайтед, които завършиха е неточни удари на Гигс и Карик. В 52-ата минута Руни проби през центъра и стреля по земя с десния крак от границата на наказателното поле, но Гомеш се разтегна максимално и с върха на пръстите изби в ъглов удар.

След силните начални мигове за Юнайтед, Тотнъм на свой ред натисна, но Ван дер Ваарт и Паласиос не успяха да поразят целта. Така се стигна до 74-ата минута, когато "червените дяволи" останаха с човек по-малко, след като Рафаел си изкара втори жълт картон за фаул в центъра срещу Асу-Екото.

Натискът на "шпорите" се засили след червения картон за бразилеца, като мениджърът на столичани Хари Реднап засили атаката, пускайки в игра Джърмейн Дефоу.

В 81-ата минута, влезлият на мястото на Димитър Бербатов – Хавиер Ернандес, подари топката на Ван дер Ваарт в наказателното поле на гостите, холандецът стреля мигновено с левия крак, ала кълбото прелетя много близо до горния десен ъгъл на вратата на Юнайтед.

До края на двубоя натискът на лондончани продължи, но гол в мача не падна и така Тотнъм и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 0:0.

След това равенство Юнайтед отново излезе начело в Премиършип, като вече има актив от 45 точки, с колкото е и градският съперник Сити, но "червените дяволи" са с 2 мача по-малко. "Шпорите" пък са 5-и с 37 пункта.