"Това, което се тиражира в медиите, няма нищо общо с истината. Господин Батков никога - заявявам го най-официално - никога не е бил президент на ФК "Левски” и собственик”, каза Петров в студиото на "Тази сутрин”.

"През 1988 г., когато вече условията позволяваха, си направихме инициативен комитет за възстановяване на ликвидирания от БКП спортен клуб "Левски”, разказа Петър Петров.

Той има документ от 1952 г., в който пише, "по решение на ЦК на БКП от 27 август 1949 г., спортен клуб "Левски” е закрит и дружеството е преминало от териториален към производствен принцип.” Писмото е строго поверително и е само в два екземпляра, обясни Петров.

Петър Петров от години е по дела, като през 2006-а ги губи и претенциите му се оспорени.

"Тези дела са такава порнография. Аз не вярвам на българския съд. Аз подавам молбата, че ми е отнета по съвсем незаконен начин емблемата... понеже бях болен, подадох молба да се отложи делото, но делото не се отлага. И се решава, че емблемата не е моя.”

"Батков пращаше вкъщи да ме малтретират, за да им предам това. Той искаше да се идентифицира с този клуб”, твърди Петров, цитиран от bTV.

Петър Петров е категоричен, че клубът му е бил откраднат.

"След като регистрирахме нашия клуб през 1991 г., ДС нямаше намерение да се предава, тя искаше да продължи своето съществуване, но в друг вид. Тогава направиха най-голямата измама и най-голямото престъпление за 100-годишната история на спорта – създаването на ФК "Левски 1914”

"Тодор Батков е във второто действие. В първото беше Лавчис. Този клуб е създаден от ДС с цел да се подмени нашето ръководство и нашия клуб”, каза Петър Петров.

"Татяна Дончева е човекът, който създаде този фалшив клуб. Тя го узакони. Тя беше прокурор тогава в Софийски и градски съд. Това, което е сега в момента, не е истинският Левски. Това е подмененият клуб Левски. Тя е човекът, който създаде този фалшив клуб, чрез който бяха откраднати на 8 млрд лева (преди деноминацията)”, твърди Петров.

Това, което Петър Петров иска да постигне е да докаже, че настоящият клуб не е истинският "Левски”, че е фалшив и е създаден от ДС.