Около 6,6 милиона билета се продават от шест седмици на цени между 20 лири за повечето квалификационни състезания и 2012 лири за най-добрите места на церемонията по откриването на олимпиадата на 27-ми юли, съобщи БТА.

Зрителите в Лондон ще могат да гледат състезания в 650 дисциплини в 26 спорта. До снощи са постъпили повече от 20 милиона искания за 6,6 милиона билета за Олимпиада-2012, като 95 процента от заявките за билети са от Обединеното кралство.

Около 1 милион и 800 000 запалянковци са подали заявки за билети и вече е ясно, че няма да има билети за състезанията по колоездене на писта /традиционно силен спорт за домакините на олимпиадата/, по плуване, тенис, спортна гимнастика, триатлон, модерен петобой и конен спорт, както и за церемониите по откриването и закриването. За тези спортове, за които има повече заявки за билети, билетите ще бъдат разпределяни чрез жребий.

"Най-много искания за билети има за церемонията по откриването. Търсенето на билети за церемонията по откриването е десет пъти повече от предлаганите билети", каза президентът на Организационния комитет на Лондон-2012 Себастиан Коу, олимпийски шампион на 1500 метра.