Очаква се днес португалецът официално да бъде назначен на работа на "Стамфорд Бридж" и да стане седмият мениджър, който поема тима в последните седем години. Португалецът, който преди години беше в щаба на Жозе Моуриньо, отлетя за Лондон късно снощи.

Очаква се Вияш-Боаш да изисква от Роман Абрамович няколко нови футболисти, сред които играчите на Порто Радемал Фалкао и Жоао Мутиньо. Освен това лондончани са близо и до подписа на детето-чудо на Сантос - Неймар, за когото бразилците искат повече от 30 милиона паунда. Очаква се Вияш-Боаш да вземе със себе си и кондиционния треньор Хосе Марио Роча, както и скаута Даниел Соуса.

Асистентът на Вияш-Боаш - Виктор Перейра, който официално е новият треньор на Порто, също е бил желан в Челси, но самият той решил да не напуска.
"Андре ме покани да отида с него в Челси, но аз му казах, че мечтата ми е да водя Порто. Искам да му благодаря за приятелството и за миналите дни, но той знае, че Порто ще продължи да побеждава", коментира Виктор Перейра.

Подобно на Моуриньо, който взе със себе си в Челси Пауло Ферейра и Рикардо Карвальо, се очаква сега към Лондон да заминат Фалкао и Мутиньо. Колумбиецът има впечатляващи показатели с екипа на "драконите" - 85 мача и 73 гола. В това число рекордни 17 попадения в Лига Европа за изминалия сезон. Очаква се за Фалкао да бъдат платени около 26 милиона паунда. Цената на Мутиньо пък е 14 милиона паунда, предаде ТопСпорт.