Мачът беше прекратен след 2:12 часа при резултат 7:5, 7:5, 3:3 в полза на българския тенисист, който ще има възможност да спечели последните три гейма по-късно днес. Мачът на най-добрия български тенисист срещу германеца беше последен от програмата на "Уимбълдън".

Прекратиха срещата на Григор Димитров

Димитров доказа, че е по-подготвен от двамта още в първия сет, когато поведе с пробив в шестия гейм, но след това се отпусна и германецът стигна до 5:4 в своя полза. Българинът спаси разиграване за сета в десетия гейм, след което спечели три поредни и поведе в резултата.

Щебе поведе с 5:2 във втория сет, след което Димитров беше поставен пред нова защита за победа на Щебе, което българинът спечели. Последваха нови три спасени топки за сета и това даде увереност на Димитров. Той успя да спечели по категоричен начин следващите пет гейма за ново 7:5 в своя полза.

Димитров поведе с 3:1 в третия сет, но Щебе изравни с два поредни гейма, което загатна за нов драматичен сет между двамата тенисисти. Тогава обаче съдията прекрати мача и го пренасрочи за втори на десети корт в сряда. В четвъртия мач на същия корт българинът ще играе на двойки с руския си партньор Дмитрий Турсунов в мач от първия кръг срещу украинеца Александър Долгополов и белгиеца Ксавие Малис.

Цветана Пиронкова пък ще играе първи мач на корт номер 17 от женската схема и ще срещне хърватската тенисистка Петра Мартич. Българката разгроми на старта дебютантката Камила Джорджи от Италия с 6:2, 6:1 за 54 минути, предаде БТА.