Главният съдия от Тунис Али Бин Насер призна гола след консултация с българския страничен рефер Богдан Дочев, въпреки яростните протести на английските футболисти.

Малко след това Марадона вкара и втори гол във вратата на Питър Шилтън, който бе напълно редовен и се счита за едно от най-добрите попадения в историята на футбола. Тръгвайки от средата на терена аржентинецът премина през половината отбор на съперника и отправи топката във вратата.

Националният отбор на "гаучосите" спечели срещата с 2:1, след което триумфира със световната купа. Самият Марадона след скандалната среща произнесе знаменитата фраза, че "ако е имало ръка, то тя е била ръката на Бога".

Дори ¼ век след случката на Острова все още не могат да забравят случилото се и не прощават на Дон Диего. Пресата в Англия бе доста крайна в заглавията си за случилото се, съобщи livesport.

The Sun: We will never forgive you, We hate you (Никога няма да ти простим, мразим те)
Mirror: We'll always know what you did 25 summers ago! (Винаги ще помним, какво направи преди 25 лета)
BBC: Diego's hand killed England 25 years ago (Ръката на Диего уби Англия преди 25 години)

Припомнете си, какво казаха и главните действащи лица от финала:

Боби Робсън: "Това беше ръка на един мерзавец".
Марадона: Чаках съотборниците ми да се зарадват, но те не идваха към мен. Казах им: давайте, иначе гол няма да има. Малко им го върнахме за Малдивите. Всички говорехме преди мача, че не бива да смесваме футбола с политиката, но това беше неправда".
Али Бен Насер: "Трябваше да взема решение, арбитърът отговоря за това, част от играта е".
Тери Бътчър: "Марадона отначало предложи да си размени фланелката с мен, но тя не ми беше нужна и за парцал, с който да си търкам автомобила".

Видео от легендарния гол на Марадона